Nederlandse ondernemingen halen een massief recordbedrag van €2,48 miljard op in Q2

Nederlandse ondernemingen halen een massief recordbedrag van €2,48 miljard op in Q2

Speciale editie! In samenwerking met The Dutch Venture Capital Journal, een wekelijks rapport over de laatste fonds(en) in de Nederlandse tech-venture-scene, presenteren we u alle bekendgemaakte fondsen van het afgelopen tweede kwartaal. Inclusief, in de eerste plaats, een duidelijk recordbedrag van €2,48 miljard aan investeringen voor Nederlandse ondernemingen.

Opgehaald door ondernemingen

Een enorm bedrag van 2,48 miljard euro is geïnvesteerd in 68 in Nederland gevestigde startups en scale-ups in het tweede kwartaal van 2021. Ter vergelijking: in Q2 van 2020 haalden Nederlandse ondernemingen €0,25 miljard op en in het tweede kwartaal van 2019 werd €0,22 miljard aan durfkapitaal geïnvesteerd. Dus vergeleken met Q2 van 2020, heeft de Nederlandse venture-scene haar investeringsinkomsten vertienvoudigd! Sterker nog, het tweede kwartaal van 2021 was een massief recordbrekend kwartaal dat alle voorgaande kwartalen in de geschiedenis van Nederlandse startups en scale-ups overtreft.

De leiders van de groep

Welke Nederlandse ondernemingen lieten hun sporen na? Laten we eens nader kijken naar de 12 Nederlandse tech-ondernemingen die meer dan €25 miljoen konden ophalen tijdens hun investeringsrondes in Q2. Mollie, Messagebird, Redwood Software, bunq, Lumicks, Dott, Bux, Go Sharing, Studocu, EFFECT Photonics, Onward en VectorY.

Meer dan €25 miljoen investeringen in Nederlandse ondernemingen in Q2:

Investeringen in miljoenen euro’s, per bedrijf

De andere ondernemingen die erin slaagden om financieringsrondes af te sluiten in Q2, worden net als de top 12 beschouwd als voorlopers in fintech, biotech, gezondheidstech en cloud computing. Daarnaast worden ze vergezeld door ondernemingen in de gebieden van groene technologie, hightech, internet-of-things en agritech.

Meer dan €25 min investeringen in Nederlandse ondernemingen in Q2:

Nieuwe fondsen van investeringsmaatschappijen in Q2:

Terwijl de Nederlandse ondernemingsscene maar liefst €2,49 miljard ophaalde, overtreft de in Nederland gevestigde venture capitalist markt nog steeds dat aantal: samen hebben ze €3 miljard (2.996) gereserveerd voor fondsen die investeren in nieuwe golven van veelbelovende startups en succesvolle scale-ups.

We sluiten dit speciale rapport af met onze eigen selectie van prachtige Q2 startup-verhalen. Riverside.FM is zo’n verhaal, over twee broers die de veerkracht en vastberadenheid hebben getoond om als digitale nomaden in Israël succesvol een startup op te bouwen. Natuurlijk markeert de investering van Google’s Black Founders Fund in Michael Musandu’s Lalaland een andere mijlpaal voor onze venture-scene. We kunnen blijven praten, bijvoorbeeld over het belang van Catawiki‘s winstgevendheid, maar raden aan gewoon zelf te beginnen met lezen.

De mooiste prestaties van Q2

De Nederlandse jonge ondernemer die de podcastwereld revolutioneert vanuit zijn studentenappartementwww.calcalistech.com

Een Joodse, Nederlandse jongen verhuist in zijn eentje naar Israël, treedt toe tot de marine, wordt zeeziek en ontwikkelt het podcastplatform Riverside.FM. Hij start een bedrijf met zijn broer, concurreert met Zoom en Google, en trekt de aandacht van Hilary Clinton.

Amsterdamse mode-tech startup Lalaland.ai grijpt felbegeerde plek in Google-fonds voor zwarte oprichterssiliconcanals.com

Lalaland.ai, de in Amsterdam gevestigde mode-tech startup mede-opgericht door Michael Musandu, is geselecteerd voor het Google Black Founders Fund.

Bounty-eiland Fuvahmulah kiest voor upgrade van hun bestaande vacuümrioleringssysteem naar Vacuflow®quavac.com

Op het bounty-eiland Fuvahmulah heeft Qua vac hun bestaande vacuümrioleringssysteem geüpgraded naar Vacuflow®.

Mijn startup is in 2020 in omvang verdrievoudigd: Dit is wat ik heb geleerd

thenextweb.com

Snel bewegen is een onmisbare voorwaarde in de startupwereld, maar dat betekent niet dat je niet ook doelgericht kunt bewegen.

Amsterdam thuisbasis van Europa’s 1e muziektech-accelerator

siliconcanals.com WeWork heeft de handen ineengeslagen met boutique innovatieconsultancybedrijf BW Ventures om het 1e muziektech-acceleratorprogramma in Europa te lanceren, gevestigd in Amsterdam.

$100M voor JW Player om abonnementsmodel uit te rollen

techcrunch.com

JW Player, opgericht door Jeroen Wijering en Dave Otten, is een zeer vroege speler op de markt voor online videotechnologie – het dreef YouTube’s eerste videospeler aan, voordat Google het overnam en zijn eigen ontwikkelde – en is al lang winstgevend door een bedrijfsmodel van het leveren van video streaming tools aan uitgevers.

More:

Geniet van je week!

Contact

Ebitwise B.V.

Raamplein 1

1016 XK Amsterdam

KvK: 81485999

BTW: NL862112175B01

tel: +31 (0) 20 21 01 747

© Copyright 2023, All Rights Reserved by EBITWISE
EBITWISE B.V.
© Copyright 2023, All Rights Reserved by EBITWISE
EBITWISE B.V.
© Copyright 2023, All Rights Reserved by EBITWISE

Download de Ebitwise brochure

Zet de stap naar financial peace of mind. Onze brochure vind je een gedetailleerd inzicht in onze unieke aanpak.